Basement Jazzband DK

Første gang i jazzklubben

Det startede i en kælder sort som kul for 27 år siden.

Basement Jazzband har i mere en et kvart århundrede leveret glad og swingende jazz, og øvningen startede i en gammel kulkælder.

Året er 1994. Fodpedalen banker bestemt ind på bagsiden af stortrommen, mens strengene på kontrabassen danser med. Musikken tager form i en gammel villakælder. Klods op af et rumlende fyr og en bunke sorte kulbriketter, starter seks mænd takterne til dét, der senere skulle vise sig at blive til Basement Jazzband.

Siden den spæde start i kælderen har Basement Jazzband begejstret jazzfans i mange forskellige sammenhænge. Blandt andet i de fleste af landets jazzklubber, ved Copenhagen Jazzfestival, Silkeborg, Maribo, Køge og Allinge Jazzfestival, og ved Køge Festuge. De har fulgt 16.000 deltagere godt på vej til Ecco Walkathon, og spillet til folkefest på Øresundsbroen i pinsen 2000. En af grundene til bandets popularitet, er den disciplinerede og swingende New Orleans og Dixiestil. Derudover er synergien i bandet helt unik, hvilket man som publikum tydeligt fornemmer.

– Line Up:
Mogens Eghjort Trompet
Lasse Karlsson Klarinet, vokal
Morten Hertz, Trombone
Per Jakobsen Piano, vokal
Jan Duelund Banjo, vokal
Jørgen ”Jøgge” Villumsen Kontrabas,
Sven Levandowsky Trommer og orkesterleder.